Rekordní tržby, počet klientů i uživatelů: Advanto slaví druhé narozeniny

Rekordní tržby, počet klientů i uživatelů: Advanto slaví druhé narozeniny
Publikováno
10.5.2022

Advanto oficiálně vzniklo před více než dvěma roky, přesně 20. ledna 2020. Z nápadu a prototypu se nám za relativně krátkou dobu podařilo stát se průkopníky v odvětví, které ještě před nedávnem nikdo neznal. Co máme za sebou a kam bychom se chtěli posunout do našich dalších narozenin?

Rok 2021 byl pro Advanto rekordní. V květnu se nám podařil další funding od fondu V-Sharp Alpha. V nedávném rozhovoru pro Finmag jeho investiční manažer Matěj Zabadal mluvil o tom, čím si Advanto získalo jejich důvěru a proč výplatu kdykoliv a další na ni navazující produkty chápou jako strategickou investici.

I díky podpoře od investorů jsme se mohli opřít do rozvoje naší aplikace. Vytvořili jsme a úspěšně spustili Advanto Go pro menší zaměstnavatele, postavili jsme appku pro iOS i Android a přešli na 2.0 verzi zákaznické podpory. Vedle základních funkcionalit v aplikaci Advanto pro zaměstnance rozvíjíme sekci Akademie, kde jim známý web Rozbité prasátko pomáhá vzdělávat se ve finanční gramotnosti. V případě složité ekonomické situace, mohou v aplikaci kontaktovat experty na problematiku zadlužování z organizace Člověk v tísni.

A co víc, v mnohých ohledech Advanto láme rekordy měsíc co měsíc. Nebyl měsíc, ve kterém bychom nezískali nového klienta: v loňském roce mezi nimi byli i obrovské mezinárodní firmy, jako je Lagardère, Delivery Hero, Rohlík a další. Počet zaměstnavatelů se tak mezi prosinci 2020 a 2021 znásobil čtyřikrát. Ruku v ruce se s tím měsíc co měsíc zvyšoval i počet uživatelů aplikace Advanto: za rok 2021 se v součtu znásobil sedmkrát. Ve výsledku se tak měsíční výnos za uplynulý rok zvýšil dokonce čtyřicetkrát. V zásadě se tržby každý měsíc zdvojnásobují!

Takové výsledky jsou nejkrásnějším dárkem a důvodem k oslavě. Aby ale Advanto zdravě rostlo jako z vody i v dalších letech, čeká nás spousta výzev a úkolů. Už teď pilně pracujeme na tom, aby peníze pracovníkům po jejich požadavku přicházely ihned. Od vzniku Advanta jsme také počítali s tím, že rozšíříme finanční služby a pomůcky nad rámec vyplácení peněz kdykoliv. První takovou novinku bychom chtěli uvést právě v letošním roce. V plánu je také získat nové investory, se kterými bychom Advanto rozšířili na Slovensko. A výhledově do dalších zemí.

Zkrátka, je co slavit. Nedávno jsem se o tom rozmluvil také pro Euro.cz. Ale nyní už se soustředíme na to, aby za rok bylo těch důvodů k oslavám ještě více.

Děkuji týmu Advanta za nasazení a všem, kteří zaměstnancům umožňují vybrat si část odpracované výplaty kdykoliv. Má to smysl!

Martin Fortelný

Co je Advanto?

Advanto je chytrá aplikace, která umožňuje zaměstnancům vybrat si svou výplatu kdykoliv a na pár kliků v mobilu. Firmám pomáhá zlepšovat nábor, snižovat fluktuaci a zvyšovat loajalitu zaměstnanců.

Stáhněte si e-book

O tom, jak Advanto chrání zdraví zaměstnanců a jaké jsou přínosy pro vaši firmu.

Stránky Advanto.cz používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies. Více v našich Zásadách ochrany osobních údajů.