Advanto je integrované do AVA space - nového tržiště firemních systémů Asseco Solution

Advanto je integrované do AVA space - nového tržiště firemních systémů Asseco Solution
Publikováno
10.5.2022

Advanto dokončilo další technickou integraci do nejnovější platformy AVA space. Ta umožňuje podnikové systémy od Asseco Solution jednoduše rozšiřovat a propojovat o užitečné cloudové aplikace a funkcionality. Po dřívější integraci Advanta na mzdové systémy Helios od Asseco Solution jde o další krok, který klientům Asseco Solution umožňuje výplatu kdykoliv zavést v pár kliknutích.

„AVA space umožňuje ke stávajícím podnikovým systémům a modulům od Asseco Solution napojovat nové cloudové aplikace a funkcionality, které zaměstnavatelé mohou potřebovat. Jednou z nich, která je v současné době velmi žádaná, je Advanto,” vysvětluje Milan Kasík, který má v Asseco Solution rozvoj platformy na starosti.

„Po integraci do AVA space se může jakýkoliv zaměstnavatel, využívající mzdové systémy Helios od Asseco Solution, propojit s Advantem de facto na klik,” říká Jan Kölbl, spoluzakladatel a CTO Advanta. „Už žádné exporty tabulek a podobné - integrace Advanta s Ava je jediný bezpečný způsob, jak integrovat aplikaci jako je Advanto se systémy Helios. Navíc je to rychlé, nemusíme řešit žádné IT, jen si ověříme pár věcí a podepíšeme smlouvu,” dodává Kölbl.

Mzdové a docházkové systémy Helios od Asseco Solution v Česku využívá přes 15000 zaměstnavatelů, což představuje zhruba 30 % trhu. Jedním z vůbec prvních zaměstnavatelů, který na svůj podnikový systém Helios Advanto napojil, byl Dopravní podnik města Ústí nad Labem.

„Za svou 7 letou praxi ve společnosti jsem se nesetkala s tak rychle nasazeným IT projektem, jako v případě Advanta. Po zkušenostech s jinými projekty jsem se domnívala, že od první schůzky po uvedení do provozu uplyne doba minimálně 1 roku, ale rychlost, s jakou byl projekt uveden v život, mě velice příjemně překvapila," říká ředitelka ústeckého dopravního podniku Simona Mohacsi.

Právě Dopravní podnik města Ústí nad Labem hledal začátkem roku 2020 inovativní způsob, jak oslovit nové zaměstnance na prázdném trhu práce a začal spolupracovat s Advantem. „Pandemie COVID-19 znamenala pro mnoho rodin zaměstnanců výpadek jednoho či dalšího příjmu. Díky mzdovému bankomatu zaměstnanci s jejich rodinami nemuseli volit splátkové produkty, ale mohli čerpat vlastní výplatu, pokud do příští výplaty chybělo ‚pár‘ tisíc korun,” vysvětluje Mohacsi.

Pokud má zaměstnavatel jiný docházkový systém, stále se dá Advanto jednoduše integrovat individuálně. „S napojením i na jiné docházkové systémy máme bohaté zkušenosti a proces zabere řádově pár dnů,” uzavírá Kölbl.

Co je Advanto?

Advanto je chytrá aplikace, která umožňuje zaměstnancům vybrat si svou výplatu kdykoliv a na pár kliků v mobilu. Firmám pomáhá zlepšovat nábor, snižovat fluktuaci a zvyšovat loajalitu zaměstnanců.

Stáhněte si e-book

O tom, jak Advanto chrání zdraví zaměstnanců a jaké jsou přínosy pro vaši firmu.

Stránky Advanto.cz používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies. Více v našich Zásadách ochrany osobních údajů.